profil

I den lille by Skibbild tæt på Herning ligger Skibbild Møbelfabrik ApS, som i gennem mange år har været i familien Andersens eje. I 2003 købte Henrik Andersen, efter nogle år med andre ejere, virksomheden tilbage til familien.

Forinden har Henrik arbejdet som værkfører på fabrikken, men efter overtagelsen gik han i gang med at optimere Skibbild Møbelfabrik. Der blev lavet bedre indkøbsaftaler og renset ud i urentable modeller. Men ikke alt blev lavet om. Grundtanken omkring møbelfabrikken blev bevaret. Således er Skibbild Møbelfabrik stadig en ordreproducerende møbel- og komponentvirksomhed, med speciale i små serier og fleksibilitet.

henrikandersenKunderne er også stadig primært danske virksomheder inden for møbelindustrien – og nøgleord som kvalitet, kommunikation med kunden og fleksibilitet er også stadig gældende.

Med fleksibilitet ligger også i kortene at virksomhedens størrelse ikke skal forandres synderligt. Skibbild Møbelfabriks niche er at være små og fleksible, og man kan nærmest sige at det efterhånden er virksomhedens specialitet at kunne tilpasse sig tiden, holde omkostningerne nede og udvikle de områder, der gør virksomheden konkurrencedygtig også i fremtiden.

I dag beskæftiger Skibbild Møbelfabrik mellem 10 og 15 dygtige og faglærte medarbejdere, har en effektiv maskinpark med mulighed for at producere mange serier på én gang typisk mellem 100 og 1000 enheder per serie.